Певците на Аделина Колева обраха наградите на национален конкурс

Публикувано на пт, 17 мар. 2023
603 четения

Младите таланти от вокалната школа на Аделина Колева при читалище “Напредък” в Г. Оряховица се завърнаха с множество награди от участието си на националния конкурс “Път към славата”. Даная Александрова спечели 3 първи места с най-висок бал в първа възрастова група, в категориите “Поп”, “Детска песен” и “Рок”. Тя получи и правото да представлява България на международните конкурси в Римини, Италия, и Рига, Латвия. Ивайла Николова, която участва във втора възрастова група в кагегория “Поп вокал”, се окичи със Златен медал и 1 място, с покана да представлява България в Римини, Италия, с 50% намаление на таксата. Дуетът Никол Попова и Симеон Славев, участници от четвърта възрастова група в категория “Поп вокал”, се завърнаха със златни медали и Първо място, както и с покана да представляват България в Римини, Италия, с 50% намаление на таксите. Другият дует – Таня Гугуманова и Ерик Михайлов, участници в същата възрастова група и категория, грабнаха сребърните медали и 2 място с покана за участие в Международния фестивал в Слънчев бряг тази година, информираха от НЧ “Напредък” в Г. Оряховица.
Симеон Славев, който се състезава в четвърта възрастова група в категорията “Поп вокал”, бе класиран единодушно от професионалното жури на конкурса на 1 място със златен медал при конкуренция от 60 участника. Той спечели също едногодишна стипендия от Министерството на образованието за учебната 2023/2024 г. и покана да представлява България в Римини, Италия, и Рига, Латвия. Таня Гугуманова, която се състезава в трета възрастова група в категория “Поп вокал”, спечели специалната награда за най-въздействащ глас, а в категория “ Вокал мюзикъл” – специалната награда за най-артистично изпълнение. Никол Попова, участник в четвърта възрастова група в категория “Поп вокал” спечели покана за участие в международен конкурс в Португалия, посочиха още от читалището.
Националният конкурс “Път към славата” се организира от Арт Център “Кърнолски” от 2012 г., като във всяко свое издание събира над 2 хил. таланти от цялата страна – вокалисти, танцьори, инструменталисти и фолклористи от над 56 населени места в България. Той се провежда под патронажа на д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, със съдействието на Съюза на Българските музикални и танцови дейци и регионален инспекторат по образованието – София. Съорганизатор е Дом на културата “Средец” – София.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново