Папи Ханс, Дара Екимова и Зомбори на „Празника на яйцето“ в Павликени

Публикувано на чт, 11 апр. 2024
2307 четения

Популярните изпълнители Папи Ханс и Дара Екимова са тазгодишните „звезди“ за Празника на яйцето в Павликени, а водещ ще бъде нашумелият актьор Владимир Зомбори, съобщи кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. „Винаги каним гостите си след анкета сред младото поколение, това са техните любимци. Владо Зомбори пък идва само два дни преди големия финал на „Капките“ и заедно ще му пожелаем успех“, коментира инж. Манолов.
Редица новости ще има в тазгодишното издание на Празника, чиято концепция е доста променена. Първата промяна е, че той вече ще е два дни – на 10 и 11 май. Първата вечер са изпълненията на училищни състави и концертът на Дара Екимова. Официалното откриване е в 10:30 ч. в събота с изпълнения на възпитаниците на детските градини и посрещане на официалните гости. Шеф-готвачът Дани Спартак – победител в първото издание на „Хелс Китчън“, ще подготви своите кулинарни изкушения. Следват изпълнения на певицата Гергана Стоянова, а вечерта е концертът на Папи Ханс.
Целият съботен ден е наситен със събития в парка „Кирил Ракаров“. Кулинарен конкурс, омлети и палачинки няма да има, но голямата новост са кътовете с местни традиции, където ще се представят селищата от общината. Бяла черква и 17 села са потвърдили участие, като всяко от тях ще има собствена шатра с ястия, плетива, дърворезба и др. На отделна сцена всяко от селищата ще има свое представяне. Така припомняме, че годишно в културния календар на Общината има над 100 собития – „Иванови влачуги“, празници на рибената чорба, на меда, възстановка на сражението на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа и мн. др. Посетителите ще могат да опитат ястията от всеки щанд, ще има и специална книжка, която ще се раздава на хората, заяви инж. Емануил Манолов.
Обособен кът за детски занимания е следващата новост на празника. Те също ще бъдат на отделна сцена, с латино танци, забавления, игри и състезания. В 14 ч. врата ще отвори работилница за най-сръчни деца, ще има акробатика и жонглиране.
Специална шатра ще има и основният спонсор „Хайпро България“, който навършва 25 години от началото на дейността си. Новост е и акцентът за опазване на околната среда, също със специален щанд, като за това издание са намалени количествата хартия и рекламните материали, приборите ще бъдат от рециклируеми материали без пластмаса. Част от наградите в томболата също са съобразени със здравословния начин на живот. Голямата награда ще е екскурузия за двама до Нидерландия, ще има още една екскурзия за двама, ваучери за храна, ваучери за плувния басейн и др.
Своя зона ще има и приютът за кучета с възможност за осиновяване на любимци, Зоокътът традиционно ще покаже богата колекция от яйца. Поредната новост е и че всички училища и детски градини ще създадат свои декорации из парка.
„Всяка година Празникът на яйцето събира между 3000 и 4000 души, убедени сме, че отново ще е така и каним всички в седмицата след Великден“, добави кметът инж. Емануил Манолов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново