ОУ “Св. Патриарх Евтимий” организира фотоконкурс за своята 55-годишнина

Публикувано на чт, 12 окт. 2023
186 четения

Фотоконкурс на тема “По стъпките на Патриарха” организира ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във В. Търново по повод 55-годишнината от своето създаване. Идеята чрез снимки да се покаже как децата виждат своето учебно заведение и как изживяват училищната атмосфера с положителната емоция на членове на една голяма общност. В конкурса могат да участват само ученици от училището, като всеки автор може да се включи с максимум 5 свои фотографии. За най-въздействащите творби са предвидени награди от публиката и журиращата комисия, а най-добрата от тях ще бъде поставена за една година като корица на официалната фейсбук страница на училището. 55 снимки ще участват в изготвянето на мозайка (снимка) на училището, а 12 фотоса ще бъдат използвани за изработването на календар за 2024 г.
Конкурсът вече е отворен за участие и ще приключи в 23 ч. на 26 ноември. Гласуването за определяне на фотографии, носители на наградите за 1, 2 и 3 място, ще бъде направено от 1 декември до края на 10 декември. Победителите и отличените снимки ще бъдат обявени на ФБ страницата и на сайта на училището на 11 декември. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония, която ще е част от празненствата за 55-годишнината на училището.
Снимките за конкурса трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и задължително да бъдат придружени от кратък текст (до 500 знака), описващ мястото, ситуацията и историята на фотографията. Големината на изображението трябва да е нe по-малко от 1600 пиксела по дългата страна, хоризонтален jpeg формат, а файловете да не са по-големи от 5MB. Допускат се допълнителни обработки на снимката, но не и фотоколажи или снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. При фотографии, на които присъства разпознаваемо човешко лице, авторът трябва да е получил разрешението му. Участниците в конкурса могат да изпращат само фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права. Основните критерии за оценка на снимките са: принадлежност към темата на конкурса, естетическо изпълнение, оригиналност и визуално въздействие. Снимките трябва да разказват и да въздействат емоционално, посочват организаторите на конкурса от ОУ “Св. Патриарх Евтимий”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново