Отвориха към центъра кръговото до Летния театър

Публикувано на ср, 22 Ное. 2023
1025 четения

Новото кръгово кръстовище до Летния театър бе отворено за движение в най-натовареното направление – от Южния пътен възел по ул. „Христо Ботев“ към центъра и обратно. Днес по обяд приключиха дейностите по полагането на последния износващ асфалтов слой.

След като пълното му затваряне за довършителни работи увеличи сериозно натовареността по другите основни улици в града, то бе отваряно частично във вечерните часове. В останалото време автомобилите трябваше да ползват обходни маршрути по улиците „Цар Тодор Светослав“, „Марно поле“ и „Цар Самуил“, а автобусите се пренасочваха по „Мармарлийска“ и „Магистрална“.

С пускането му ще бъдат възстановени и обичайните маршрути на градските автобуси ? 4, 5, 9, 13 и 70. В направленията към Летния театър, улиците “Седми юли”, “Цар Тодор Светослав” и “Марно поле” обаче кръстовището все още остава затворено за полагане на износващия слой асфалт. Очаква се това да стане още в близките дни.

Намеренията бяха днес да се полага пътната маркировка по другия нов обект – кръстовището на бул. “България” с улиците “Беляковско шосе”, “Краков”, “Полтава” и “Освобождение”, като се планираше то да бъде затворено за коли между 11:00 и 16:00 ч. Падналият дъжд обаче осуети намеренията, тъй като за полагането на маркировката е необходимо сухо време и температура на асфалта над 5 градуса. Тя ще бъде положена още в първия ден, в който атмосферните условия го позволяват, увериха от общината.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново