Отново Андерсен на сцената на куклен театър “Весел”

Публикувано на ср, 5 юни 2013
211 четения

В съботния афиш на куклен театър “Весел” на 8 юни от 11.00 ч. в читалище “Искра” гостува един от култовите спектакли на Държавен куклен театър Русе – “Грозното патенце”. Представлението е от няколко сезона в репертоара на театъра и е популярно и търсено. Прецизната драматизация и режисура на Росица Миновска-Деведжиева и изящната сценографска работа на Свила Величкова са гаранция за добрия театрален продукт – достойно защитен от актьорите Теменуга Хараланова, Румяна Джамбазова и Тодор Сараджалиев.
“Грозното патенце” е приказка от Ханс Кристиан Андерсен, написана през 1842, след неуспеха на театралната му постановка “Птицата на крушовото дърво”, която била освиркана на премиерата й. В сюжета на “Грозното патенце” Андерсен използва основните периоди от собствения си живот.
“Грозното патенце” е поредният спектакъл на ДКТ – Русе, поканен за участие в съботния афиш на театър “Весел”. До края на годината русенските артисти ще представят и “Косе Босе”, “Жабокът Цар”, “Бяла приказка”, “Малкият Мук”.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново