Отложиха делото за избор на кмет на Г. Оряховица

Публикувано на вт, 19 Ное. 2019
1207 четения

Отложиха делото за избор на кмет на Горна Оряховица в Административния съд във Велико Търново за събиране на нови доказателства. Магистратите се заеха със случая след жалба на Явор Божанков, който беше кандидат на коалицията “БСП за България”, АБВ и “Движение 21”. Съставът на Темида е приел и приложил по делото представената от Общинска избирателна комисия – Горна Оряховица, административна преписка, както и допълнителни доказателства.
По искане на Явор Божанков е открито производство по оспорване на верността на официални документи – удостоверение за настоящ адрес и удостоверение за промени на настоящ адрес. На “Местна коалиция “БСП за България” е указана доказателствената тежест да установи, че посочените документи са неверни.
Делото е отложено за 22 ноември.
Административният съд във Велико Търново потвърди избора на кмет на павликенското село Лесичери. Делото беше образувано заради оспорено от кандидат за общински съветник и кмет, издигнат от Местна коалиция от партии “ВМРО-БНД”, решение на Общинската избирателна комисия в Павликени, с което е обявен за избран за кмет на селото на първи тур Димитър Митрев.
Съдебният акт подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново