Отличните ресторанти вдигат нивото на туризма във В. Търново

Публикувано на пн, 17 Сеп. 2018
5450 четения

През последните години Велико Търново се утвърди като водеща туристическа дестинация в България, привличаща хиляди посетители от цял свят. Това, което се наблюдава като тенденция през последните години в световен мащаб, е, че посещението на забележителностите не може да удовлетвори потребностите на съвременните туристи, които все повече, освен впечатления и емоции, търсят и добра храна.
С годините пътешествениците са станали все по-образовани по отношение на кулинарията и търсят възможности за по-богати впечатления, тъй като храната дава възможност да се опознае дадена култура по един естествен и неподправен начин. Затова, отправяйки се на път, туристите предвидливо избират местата, които да посетят – хотели, заведения, културно-исторически забележителности и др.
Най-популярният и престижен пътеводител за туристите е TripAdvisor, посещаван от милиони потребители от целия свят. Това, което го отличава, е, че оценките в него се базират единствено на мненията на хората, посетили въпросния обект. Това го прави безпристрастен и неслучайно се радва на огромно доверие от страна на туристите. В него и тази година присъстват два от ресторантите от веригата “Щастливеца” във Велико Търново, които са водещи в оценките на клиентите в платформата TripAdvisor. Отличени са “Щастливеца – Стара част” и “Щастливеца – Сити Център Полтава”. Ресторантите са оценени високо от потребители не само от България, но и от Румъния, Гърция, Великобритания, Франция, САЩ и др. заради вкусната храна и интересни предложения.
Неслучайно мотото на авторите и главните готвачи на кухните на “Щастливеца” е “Колекция от вкусове и аромати”. За всеки сезон се подготвя богато и разнообразно меню за любителите на добрата храна, а новото есенно меню вече е факт, залагайки на традиционните български рецепти, мезета и скара, приготвени в характерния стил на “Щастливеца”.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново