Откриха обновената зала по акробатика в Г. Оряховица, трите клуба се обединяват

Публикувано на нд, 4 февр. 2024
130 четения

Трите горнооряховски клуба по акробатика “Акро Нова”, “Джим Денс” и “Локомотив 21” се обединяват в нов клуб, който ще носи името на легендата на спорта Иван Стойчев, основател на акробатиката в града и почетен гражданин на Горна Оряховица. Новината съобщи кметът Николай Рашков по време на откриването на обновената зала по акробатика. Реализацията е по проект, изготвен през 2016 г., на стойност 1 666 596,43 лева, които са изцяло осигурени от Министерство на младежта и спорта.
Направеният ремонт включва пълно обновяване на ВиК, ел. инсталации, отоплителна система, дограма, фасада, покрив, нови санитарни възли, подход за хора с увреждания, собствен фотоволтаик и т.н. След приключването на строителните работи акробатите на Горна Оряховица имат най-доброто спортно съоръжение за този спорт в страната.
Събитието събра състезатели от близкото минало, както и много приятели на спорта, дошли да видят най-добрите днешни акробати на България. През тази седмица залата в Горна Оряховица е домакин на тренировъчен лагер на разширения национален отбор и представители от почти всички акробатични центрове демонстрираха пред гостите своите постижения.
Церемонията започна с освещаване от отец Зоран и приветствия на кмета Николай Рашков и генералния секретар на Федерацията по спортна акробатика Недко Костадинов. “Вие показвате, че обединението прави силата, имате обещание от мен, че ще получавате по-сериозна подкрепа за развитието на спорта и специално – на акробатиката”, заяви Николай Рашков. Кметът бе категоричен, че спортът в общината по никакъв начин няма да бъде забравен и няма да бъде пренебрегнат.
Ритуалното прерязване на лентата бе поверено на Иван Стойчев, председателя на ОбС Огнян Стоянов и кмета Николай Рашков, който предаде ножиците на една от надеждите на горнооряховската акробатика. Сред гостите на церемонията бяха зам.-кметовете Анелия Христова, Петя Илиева и Даниел Божанков, Георги Ганчев – управител на фирмата изпълнител на обекта “Еврострой ВТ”, общински съветници, спортни легенди като носителката на световната купа Снежана Андонова-Гавазова, Матей Тодоров – основател на Британската федерация по акробатика, националният селекционер Драгомир Драганов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново