Отбелязаха 145-годишнината от сраженията край град Елена

Публикувано на вт, 6 Дек. 2022
129 четения

Зам. областният управител Станислав Николов участва в тържественото честване на 145-годишнина от сраженията край град Елена. Той се включи в литийното шествие до Паметника на загиналите руски офицери и войници за освобождението на България и поднесе букет в знак на признателност. От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от свое име Станислав Николов приветства жителите на възрожденския град. Кметът на град Елена инж. Дилян Млъзев също произнесе слово, в което припомни за историческите събития от преди 145 г., които имат решаващо значение за изхода на войната.
Сред официалните гости бяха още кметовете на общините Стражица и Златарица, членове на Единия казашки съюз, граждани на Елена. Местни духовници отслужиха заупокойна панихида в памет на загиналите в битките. Преди това бяха поднесени венци и цветя на Паметника на загиналите руски офицери и войници в Долни Чукани и на Мемориалния комплекс “Казашки кръст” в с. Долни Марян.
В чест на годишнината 60 ученици от град Елена се включиха в традиционна щафета до Паметника на загиналите и бяха наградени от кмета на общината инж. Млъзев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново