От читателската поща: Благодаря и светли празници на всички от Инфекциозното отделение в МОБАЛ

Публикувано на пт, 22 Дек. 2023
385 четения

Някои ги наричат „Ангели с бели крила“! Нашите лекари! Онези, за които професията се е оказала съдба! В навечерието сме на най-светлия християнски празник- Рождество Христово. Празник, в който се случват чудеса! Празник, озарен със сиянието на светлината и чистотата! И понеже не знам какъв коледен подарък да поднеса на лекарите и на целия персонал от Инфекциозно отделение при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – В. Търново, аз им пращам моята признателност на пациент и моето огромно БЛАГОДАРЯ!

Започвам с главния лекар д-р Рашков, в чието лице болните откриват не само добрия лекуващ лекар, а и психолога, даващият им надежда. Заедно с д-р Попова те с много любов обгрижват всеки болен, дават надежда, вдъхват вяра! И точно тук бих вметнала, че ми става жал, когато много от постъпващите в болница, обвиняват и заплашват лекарите за свои трудни житейски неволи, касаещи здравето на близък. Но нали всеки знае, че попаднал в болница, човек е преди всичко в Божиите ръце и съдбата си никой не може да надмогне.

Само няколко дни в Инфекциозно отделение ми бяха достатъчни да надникна „отвътре“ в ежедневието на това нелеко отделение. Не съм вярвала, че от най-възрастния до най-младия, без значение дали е лекар, медицинска сестра или санитар – всеки си е на мястото. И всеки отдаден изцяло на професионалните си задължения. Всички тези хора, и изложени всеки миг на опасност да бъдат заразени, точно те не пророниха нито веднъж дума, с която да се оплачат от трудности. А те, трудностите, ги съпътстват още с прекрачване прага на отделението.

Не мога да пропусна сестринския труд. Невероятни жени! Внимателни, кротки, без нервничене, независимо кой как се отнася с тях. Благодаря им! А колко отговорни и любезни са жените, призвани да поддържат безупречна хигиена?! Не ги чух да спорят – всеки тихо и кротко вършеше своята работа.

Без да деля персонала на категории, аз се обръщам към д-р Илиев: Бъдете горд с хората, работещи в Инфекциозно отделение! Те заслужават много. Адмирации за модерно оборудваното отделение. На всички вас, мили хора, от Инфекциозно отделение при МОБАЛ, пожелавам Светли Рождественски празници! Утре, като се събудите, да бъдете с една осъществена мечта повече, с една грижа по-малко и да имате един по-нов и по-светъл път! Здрави и благословени бъдете, ‘“ангели с бели крила“!

Цанка Попова, бивш учител по български език и литература

loading...
Пътни строежи - Велико Търново