От благотворителен базар дариха 570 лв. на приюта в Леденик

Публикувано на ср, 12 юли 2017
552 четения

570 лв. бяха събрани на благотворителен базар за вещи във Велико Търново в неделя, като средствата бяха дарени за приюта на Христо Атанасов в Леденик. Инициативата “От другата страна на монетата” се организира за пореден път от Радослав Гизгенджиев. Той разказа, че на базара са се продавали всякакви вещи – книги, дрехи, антики, уреди и др., които хората сами са донесли. Половината от дарението е направила жена, която живее в чужбина. По традиция базарът се провежда при паметник “Асеневци” от 10,00 до 18,00 часа, а следващата акция ще бъде на 23 юли 2017 г.
Вчера Христо Атанасов, който в момента се грижи за 24 безпризорни и сираци в къща под наем в Леденик, заяви, че е много благодарен за дарението на организаторите на базара. С парите ще си платим сметките за ток и вода, бяхме изостанали с няколко месеца, каза Атанасов. Той не скри, че с момчетата се мъчат да преживяват, но е трудно да се намери работа. Освен това в приюта вече живеят и няколко семейства с деца, като родителите им се запознали и оженили, като дошли при Атанасов.
А за своята кауза да се грижи за безпризорни и сираци още от 90-те години на миналия век, Христо Атанасов бе удостоен с приза “Достоен българин”.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново