Осветяват пешеходните пътеки около училищата в Г. Оряховица

Публикувано на пн, 25 Ное. 2019
72 четения

Започва поетапно осветяване на пешеходните пътеки в Г. Оряховица. Приоритетно ще се започне от пътеките пред училищата и на възлови кръстовища в града, като ще бъде извършено от фирма “Хит”,поддържаща уличното осветление. LED телата, които ще бъдат монтирани, са предназначени за осветяване на пешеходни зони и са с ниска консумация на ел. енергия.
Кметът инж. Добромир Добрев и един от управителите на фирмата – Цветан Зеленков, са обходили града и заедно са набелязали първите места, на които ще се монтира новото осветление. Това са пешеходните пътеки до ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, до СУ “Вичо Грънчаров” и пред “Захарни заводи” АД.
Мерките са превенция срещу пътно-транспортните произшествия, тъй като през есенно-зимния период светлата част на денонощието е по-кратка. Последният инцидент с пешеходец в града е от миналата седмица, когато 79-годишен мъж загина на място, блъснат от лек автомобил. Миналата година на пешеходна пътека загина и 15-годишно момиче. Инцидентът стана в индустриалната зона на града и предизвика голям обществен отзук.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново