Осем учители и едно училище получиха награди от РУО

Публикувано на чт, 25 юни 2020
5850 четения

Осем педагози от великотърновска област получиха награди от Регионалното управление на образованието в старата столица. Отличията са за постигнати от тях високи резултати през изминалата учебна  година.

В категорията заместник директор на училище отличието е за Сребринка Лилова от Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“. При педагозите от детските градини наградата взе Мария Тачева от ДГ „Райна Княгиня“ във В. Търново. В категория учител в начален етап на образование отличието получи Даниела Велчева от СУ „Вичо Грънчаров“ в Г. Оряховица. Никифор Тодоров от ОУ „Бачо Киро“ в старата столица бе награден за работата си с децата от прогимназиален етап. При гимназиалните учители отличените са четирима. Наградите получиха Даниела Петрова от ПГСАГ „Ангел Попов“ във В. Търново, Венцислав Великов, учител в ПГАТ „Цанко Церковски“ в Павликени, както и свищовските учители Добринка Микова от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ и Роза Кръстева-Попова от СУ „Николай Катранов“. По традиция  всички отличени учители бяха наградени с плакет, книга и грамота.

“Тази учебна година образователната ни система беше изправена пред своеобразно предизвикателство. То дойде много неочаквано и изискваше от всички нас незабавни действия, ускорили процеси, към които така или иначе бяхме тръгнали заедно. Вярвам, че в днешният дигитален 21-ви век и в условията на електронно обучение, с делата си доказахме, че можем да учим и да постигаме отлични резултати”, каза Розалия Личева, началник на РУО.

Специална награда беше присъдена на колектива на Американския колеж във В. Търново. Тя  е за доказан професионализъм при подготовката на випуск 2020 г., постигнал най-голям процент ученици с отлични оценки от ДЗИ и за издигане авторитета на образователната система не само в област В. Търново, но и в страната. От 27 зрелостници на училището, 24 са с отлични оценки.

“Благодарение на нашия екип за трети път влизаме в топ 10 на училищата в България за последните 13 години. През 2020 г. се наредихме на петото място по български език и литература, което е най-високото ни класиране. Във вторият ни изпит резултатът също е над 5,50, като общият резултат от двете матури е Отличен 5,53”, каза директорът на училището Петър Иванов при получаването на наградата.

На церемонията официално бяха връчени и почетните отличия “Неофит Рилски”, които МОН присъди на изявени учители в навечерието на 24 май. Те получиха своите награди от областният управител на В. Търново  проф.д-р Любомира Попова.

“Тази година отличените са по-специални, защото тя ни изправи пред ситуация, за която никой от нас не беше подготвен. Вие се справихте отлично. Смея да кажа, че това е признанието не само на обществото, но и на самите ученици и родителите. Вие направихте революция в образованието в рамките на една седмица, за което заслужавате поклон”, обърна се към наградените проф. Попова.

Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново