Осем контейнера за текстилни отпадъци има в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 7 февр. 2024
55 четения

Община Горна Оряховица напомня, че общо осем контейнера за текстилни отпадъци са на разположение на жителите на града. В тях могат да бъдат изхвърляни стари и ненужни дрехи, както и текстилни материали като кърпи, завеси и др.
Припомняме, че по един от тези контейнери се намира до входа на Градската градина, до магазин “Лидл”, до спирката на Обръщалото на ул. “Васил Левски”, до търговския парк, а два са разположени в района на парк “Детски кът”, откъм южния вход на стадиона.
Контейнери има и на северния подход към парк “Николай Панайотов” – срещу ул. “Васил Левски”, а също в района на Покрития пазар.
Текстилните отпадъци трябва да бъдат чисти и поставени в добре затворени торби. В контейнерите не бива да се изхвърлят битови отпадъци, хартия, стъкло или метал.
Само в четири от по-новите съоръжения могат да бъдат изхвърляни и кожени изделия като чанти и обувки. Изрични указания са поставени върху всеки от контейнерите.
Съоръжения се обслужват ежеседмично.
Първите такива контейнери бяха поставени преди повече от 3 години, по проект “Община Горна Оряховица работи за общество с нулеви отпадъци”. Общинската администрация ще продължи да насърчава рециклирането.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново