Около 150 деца се забавляваха в Детска лятна академия

Публикувано на ср, 7 Авг. 2019
88 четения

За близо 150 деца от лятната академия в община Елена месец юли измина неусетно. Освен в обучителни занимания малките академици от селата Майско, Константин, Беброво и Каменари се включиха в забавни игри, състезания, изработване на квилинг картички, уроци по народни танци и песни, надпреварваха се и в лекоатлетически турнир.
“Няма време за скука, даже и за лудории. Почти не се сещаме за телефони и компютри”, е категоричен десетгодишният Красимир от Каменари и не без гордост допълва, че е в лятната академия от първото ѝ издание през 2017 г. Със своите приятели Силвия, Якъб, Десислав и Мерхан нетърпеливо очакваха да разпънат мобилния планетариум, с който да се пренесат в света на Космоса. Заедно с планетариума за първа година на академията гостува “Щура лаборатория” от Бургас, чиято цел е най-вече образователна. Аниматорите Маргарита и Даниел събраха децата и по забавен начин им показаха как чрез наука се правят фокуси, а физиката и химията не са толкова сложни и ужасни.
В последния ден на юли на градския стадион в Елена участниците в академията мериха сили в турнир “Шампионите тръгват от училище”, организиран с помощта и съдействието на лекоатлета Пламен Мартински. Известният от миналото хърделист възнамерява да основе в Елена лекоатлетически клуб за подрастващи.
Децата посетиха пожарната и полицията, Районната прокуратура и Центъра за превенция в Елена. Малките академици с желание се включиха в акцията по засаждане на цветя “Правим селото ни по-красиво”. Интересните занимания продължават до края на август, когато на специално тържество децата ще покажат какво са научили.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново