Огромни динозаври идват във В. Търново

Публикувано на пн, 6 Ное. 2023
6816 четения

Огромни триизмерни динозаври ще се превърнат в голямата атракция за деца и възрастни във В. Търново в периода от 11 ноември до 3 декември. Десетките триизмерни експонати, които ще бъдат разположени на цирковата площадка в града, ще могат да бъдат разгледани в часовете от 10 до 20 ч. Най-високите от тях са 12 метра, като размерите на всички динозаври са съобразени с реалната големина на праисторическите животни. Те се движат, дишат и издават звуци, което ги прави да изглеждат като истински”, посочват от „ДиноПарк“.
За всички посетители на парка има и допълнителни забавления – пързалка, атракции, изложба, които го превръщат в страхотно място за почивка за цялото семейство. Деца до 3 години се допускат безплатно, а билетите за тези от 3- до 12-годишна възраст са на цена от 12 лв. Пропуските за посетителите над 12-годишна възраст са 15 лв., а семейните: за двама възрастни с едно дете – 35 лв, а за двама възрастни с две деца – 45 лв, посочват от „ДиноПарк“.
“Дино парк” е украински и съществува вече 4 години, а самите фигури са внесени от Китай. Започва дейността си в Мелитопол, Харков и Кривой рог, а после посещава Полтава, Кириловка и други украински градове. В България идва за първи път през месец май 2022 г. – първо в Слънчев бряг, после в Ст. Загора, Пловдив и Русе. През януари тази година „ДиноПарк“ гостува за първи път и във В. Търново.
По-малките фигури на динозаври са докарани от Китай цели, докато четирите големи се разглобяват на три части – свалят им се главата и лапите, за да са удобни за транспортиране.
На всеки динозавър е поставена табелка на български и английски език с информация за размерите му, кога е живял и кои райони е обитавал.

Николай ВЕНКОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново