Одобриха проекта за кризисен център в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 30 Юли 2020
49 четения

Управляващият орган на Оперативна програма “Региони в растеж” одобри проекта за създаване на кризисен център за жертви на трафик и домашно насилие в Г. Оряховица. Изграждането на новата социална услуга е заложена в инвестиционната програма и интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Общата стойност на проекта е 1 565 824 лв., като безвъзмездното финансиране е в размер на 1 557 027 лв., а собственият принос е 8797 лв.
Кризисният център ще се обособи в една от сградите на бившето СУПЦ “Елена Грънчарова”, което беше закрито през 2012 г. Състоянието на сградния фонд е лошо и се изисква сериозен ремонт. Според проекта подходът на центъра ще е от северната страна откъм ул. “Странджа”. В северната част са предвидени два къта за социални контакти, а в южната ще има детска площадка за деца от 3 до 12 г. Стаите в кризисния център ще бъдат обособени със самостоятелен санитарен възел. Капацитетът на центъра е общо 15 души, които ще бъдат настанявани временно до решаване на всеки от случаите.
Община Г. Оряховица кандидатства и за разкриването на социалната услуга “Кризисен център” за назначаване на персонал със средства по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново