ОДК предлага безплатно обучение по английски език за най-малките

Публикувано на вт, 12 юни 2018
599 четения

За първи път през тази учебна година, в Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, по инициатива на кмета на община В. Търново инж. Даниел Панов, бяха сформирани групи за работа по интереси – чуждоезиково обучение по английски език за децата от подготвителните групи на всички детски гради от града, както и от Дебелец и Килифарево. Учебниците, по които учеха малчуганите, са на издателство Pearson и бяха специално закупени от Община Велико Търново. Доставени са директно от Англия и след приключване на учебната година, останаха за децата, съобщи Анелия Пейчева, директор ЦПЛР ОДК.

Община Велико Търново е втората в България община, предлагаща безплатно обучението по английски език за най-малките. Бяха сформирани 18 групи, в които работиха четирима лектори и един щатен преподавател – дисциплиниран и амбициозен млад човек, желаещ да се занимава с преподаване на най-малките.В началото имаше притеснения – как ще се случат нещата, ще заработи ли цялата система, ще се справи ли преподавателят, за когото тази учебна година бе първа? Сега, в края, със задоволство споделям, че идеята на г-н Панов се оказа добра и работеща, призна г-жа Пейчева.

В детските градини „Слънчев дом“, „Пролет“, „Първи юни“ и „Ивайло“ бяха организирани открити уроци, на които присъстваха и родителите. Те останаха много доволни от проведеното по забавен начин, с използването на много игри, обучение по английски език на техните деца и обсипаха преподавателя със суперлативи – напълно заслужени, тъй като самите деца показаха колко много са научили.

Предвид големия интерес и желание, за новата 2018/2019 учебна година, отново предвиждаме чуждоезиково обучение. Община В. Търново води преговори за доставка на новите учебници „Yazoo“, за да има приемственост между обучението в подготвителна група и в първи клас.

Наша цел е дори по възможност големите групи в детските градини да бъдат разделени, за да се работи с по-малък брой деца и се предложи по-качествено обучение.

За желаещите да се занимават с английски език през лятото, предлагаме напълно безплатна лятна ваканционна школа, ръководена от Калоян Тотев – щатния преподавател. Тя ще работи от 27 август.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново