Обявиха победителите в конкурса за крими разказ “(Не)разкритият случай”

Публикувано на пн, 19 февр. 2024
69 четения

Марина Лазарова е големият победител в тазгодишното, трето издание на конкурса за криминален разказ “(Не)разкритият случай, организиран от Регионална библиотека “Петко Р. Славейков” в старата столица. Великотърновката, която сега живее в Пловдив, спечели първото място с творбата си “Неразкритият случай (Старопрестолно)”. Втора се нареди Виктория Петкова отново с разказа си “Неразкритият случай”, а третото място си поделят Цветомира Петрова с “Венец на плажа” и Магда Борисова с “Вселената не играе на зарове”. Организаторите на литературната надпревара присъждат и две поощрителни награди. Те отиват при 12-годишната Ния Германова и разказа ѝ “Случаят на улица “Инсолюта казу” и при Мирослав Георгиев, който впечатли журито с творбата си “През чужди очи”.
Наградите за победителите в конкурса за криминален разказ са парични и предметни, а победителката Марина Лазарова получава картина на В. Търново и почетния знак на библиотеката. Официалното награждаване ще се проведе на 21 февруари от 14 ч. в Регионалната библиотека.
В националната надпревара и тази година се включиха участници без ограничения във възрастта и професията, които изпратиха своите 32 разказа до 7 януари, а журито ги оцени и класира. Най-младият участник беше на 12 години от Ст. Загора, а най-възрастният – на 77 години от Варна, посочиха от Регионалната библиотека.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново