Община Велико Търново кани на среща-разговор за културните политики

Публикувано на пн, 16 окт. 2023
167 четения

Община Велико Търново кани дейци на културата, представители на културните институции, сдружения и гилдии, културни и туристически оператори, представители на неправителствения сектор от областта на културата и културния туризъм на среща-разговор. Тя ще се проведе на 18 октомври от 15 ч. на ВИП площадката “Звук и светлина” и на нея ще бъдат обсъдени различни теми, свързани с възможностите за развитие на местните общности и региони чрез култура и посредством изграждане на местни, регионални и междурегионални мрежи за сътрудничество и единодействие. Срещата ще даде възможност да бъдат чути вижданията на участниците относно възможностите за културни инициативи, които да спомогнат за подобряване цялостното благосъстояние на региона, посочват от Община Велико Търново.
Културните процеси са най-важният фактор за местното и регионално развитие. Те са една от основните възможности за сътрудничество и действат в няколко направления: културата като бизнес и туризъм, бизнесът в подкрепа на културата, културата като градоустройство, културата и междурегионалните връзки и проекти, лидерство и граждански инициативи в областта на културата, ролята на НПО, културните оператори и местните администрации за културното развитие и др., подчертават от Общината, като добавят, че завършва един цикъл на местното самоуправление и предстои нов. Това е предпоставка да се направи равносметка на вече постигнатото, да се анализират проблемите и да се начертаят перспективите за следващите години в областите културно-историческо наследство, култура, туризъм, които са естествен приоритет за В. Търново.
Участие в срещата ще вземат Нейко Генчев, зам.-кмет на старата столица, Борислав Йорданов, управител на Общинска агенция за туризъм “Царевград Търнов”, и Нелина Църова, директор на Дирекция “Култура, туризъм и международни дейности” в Община В. Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново