Община В. Търново открива координационен център в помощ на бягащи хора от Украйна

Публикувано на пн, 28 февр. 2022
278 четения

Координационен център за подкрепа на български и украински граждани от Украйна, които търсят убежище и подслон в България, създава Община В. Търново от понеделник – 28 февруари. Осигурени са места за тяхното настаняване в Кризисния център, като се водят разговори с хотелиерите и с къщите за гости. От понеделник ще бъде активен телефонен номер към координационния център – 0883/247 410 (359 88 324 74 10) за връзка с хора, напуснали Украйна заради военните действия. В координационния център ще се събират данни и за възможните места за настаняване – хотели, къщи за гости, общински и социални жилища и други обекти, които могат да бъдат пригодени за целта.
От координационния център ще съдействат на хората, потърсили убежище, да си намерят работа, да получат медицинска помощ, ако имат деца – за прием в детски градини и училища. Контактите на координационния център ще бъдат изпратени и на побратимения на Велико Търново украински град Полтава.
От Община Горна Оряховица обявиха също готовността си да подкрепят бягащите от войната украински граждани. Те могат да се свържат с Лина Костадинова, съпруга на председателя на Общинския съвет в града, която е украинка и живее постоянно в Горна Оряховица. Телефонният номер на Лина Костадинова е 0884 399 777.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново