Обсъждат автомобилния трафик в старата част на Велико Търново

Публикувано на ср, 6 Дек. 2023
1589 четения

Куче, станало жертва на безразсъдно шофиране в старата част на В. Търново, се превърна в причина за среща, на която да бъде обсъден автомобилният трафик в този район на града. Тя ще се състои в клуб ТаМ, днес – 6 декември, от 19 ч. На нея ще се повдигнат въпросите за евентуални граждански действия, които да се предприемат за ограничаване на този проблем, посочват организаторите на събитието.
“Свидетели сме на безрасъдно шофиране, високи скорости, нощни гонки, форсиране на двигатели, изпреварвания на пешеходни пътеки… Не един и двама от нашите приятели са се разминавали на косъм с по-сериозни инциденти като пешеходци. Подавани са сигнали, входирани са предложения за обезопасяване на района с повдигнати пешеходни пътеки…
Нашата позиция е, че трябва да се приложат решения, които преди всичко да предотвратят инциденти с жертви”, смятат от клуб ТаМ. Според тях, споделянето на ограниченото пространство из тесните улици на старата част между пешеходци, автомобили, мотористи и автобуси от дълго време поражда напрежение. На това място съжителстват хора от квартала, бизнеси, училища и ученици, туристи, а пътната артерия свързва няколко търновски квартала и съседна Г. Оряховица, подчертават организаторите на срещата.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново