Областният управител Ивайло Здравков гостува в Гимназията по туризъм

Публикувано на вт, 13 февр. 2024
90 четения

Областният управител Ивайло Здравков посети най-голямата професионална учебна институция в областта – Гимназията по туризъм “Д-р Васил Берон” в старата столица. Той се срещна с Татяна Данчева, директор на училището, и нейния екип, които го запознаха с постиженията на училището, в което в момента се обучават 500 ученици в 20 паралелки и в 9 различни специалности в сферата на туризма. Здравков разгледа реновираната база като посети кабинета по сомелиерство, STEM кабинета, професионалния кухненски бокс, спортната част на закрито, където учениците имат възможност да играят бадминтон и да се занимават с фитнес, и присъства на няколко от учебните занятия на дванадесетокласниците.
“Имате прекрасно училище, опитни преподаватели и изучавате перспективни специалности. Пожелавам ви успешна реализация и да надграждате знанията и уменията, които получавате тук”, обърна се Здравков към възпитаниците на гимназията. Той поздрави екипа на училището за устойчивостта и визията занапред и пое ангажимент сътрудничеството между учебната институция и Областната администрация да продължи.
Директорката сподели за успехите на учениците, сред които е и първото място за 2023 г. в националното състезание за млад хотелиер, на което гимназистите представиха разработен сайт на виртуален хотел. В професионалното училище регулярно гостуват вече завършили и успешно реализирани по света негови възпитаници, които мотивират учащите. Най-запомнящи се за м. г. срещи са тези с топресторантьора шеф Иван Манчев, със завършил гимназията ученик, който има верига от пекарни в Прага, и т.н.
Сред постиженията на гимназистите са още спечелени състезания по чужди езици, литература и др., а сред най-устойчивите практики е дългогодишното партньорство с приемаща обучителна организация от Флоренция, която всяка година осигурява стаж на търновските ученици и последваща професионална реализация на част от тях в италианския град.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново