Областният съвет на БЧК отчете добра година и одобри плана си за настоящата

Публикувано на сб, 9 мар. 2024
313 четения

Делегати от общинските организации на БЧК в цялата област се събраха във В. Търново, за да направят равносметка за дейността си  през отминалата 2023 г. и да начертаят и одобрят план за 2024 г. На срещата бяха припомнени реализираните десетки обучения и спортни състезания, които имат за цел да повишат информираността на деца и възрастни за оказване на първа долекарска помощ и действия при бедствия и кризисни ситуации. В партньорство с пожарна и полиция БЧК успешно реализира ученическите състезания, но и спасителни акции, а през зимата много често и подпомагането на шофьори, закъсали по пътищата на областта.

Събитието откри великотърновският митрополит Григорий, който е и заместник-председател на Областния съвет на БЧК. Той благослови всички доброволци, партньорски организации и институции, които целогодишно подкрепят дейността на БЧК. Председателят на Областния съвет д-р Галина Гарева представи отчет за всички акции, в които доброволците активно са участвали през изминалата година, сред които организирането на пунктове за събиране на дрехи и храни от първа необходимост за пострадалите при разрушителното земетресение  в Турция, както и подпомагането на украинските граждани, които търсят спасение от войната.

„Работим чудесно в нашата област както по линия на бедствията, така и по линия на превенцията“, увери ст. комисар Красимир Кръстев, директор на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Тази многолика,многопластова дейност, която сте извършили, говори за невероятните усилия, които полагате за тези трудни за всички нас времена. Този труд не може да бъде оценен с нищо друго и единственото, което мога да кажа, е: благодаря ви, мили хора“, заяви д-р Фани Петрова, член на  Националния съвет на БЧК.

Зам.-кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев също поздрави доброволците от името на кмета д-р инж. Даниел Панов и общинското ръководство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново