Областна администрация отбеляза 24 години от създаването си

Публикувано на ср, 1 февр. 2023
287 четения

Осем от общо дванадесетте губернатори на Велико Търново от 1999 г. до днес се събраха, за да отбележат заедно с екипа на Областна администрация 24 годишнина от създаването на институцията.
По покана на настоящия областен управител инж. Георги Гугучков празника уважиха д-р Румен Рашев, проф. Константин Дочев, Красимир Генчев, проф. Пенчо Пенчев, инж. Георги Рачев, проф. Георги Камарашев и инж. Николай Йоцов. Заради служебни ангажименти Гергана Трифонова, проф. Любомира Попова и адвокат Людмила Илиева не успяха да присъстват лично, но изпратиха поздравления за годишнината.
Инж. Георги Гугучков благодари на всички свои предшественици за всеотдайната работа като подчерта и приноса на покойния Тошко Никифоров. Настоящият областен управител припомни, че границите на Област Велико Търново са утвърдени с Указ №1 от 05.01.1999 г., а с Решение №45 от 01.02.1999 г. е назначен първият Областен управител на област с административен център Велико Търново.
Инж. Гугучков, заедно със своите заместници Петя Райкова и Станислав Николов, изрази признателност и към служителите на Областна администрация за експертизата и компетенциите им. Той подчерта, че се осигурява приемственост на всеки нов колега и че в работата си екипът се ръководи от законността, и интересите на гражданите. Специални благодарности получиха най-дългогодишните служители Симеон Симеонов и Снежана Атанасова.
Поздравление за годишнината отправи и първият областен управител, а в последствие и дългогодишен кмет на старата столица, д-р Румен Рашев.
„Радвам се, че виждам толкова много млади хора и че администрацията се обновява. Преди 24 години създадохме административната област с много емоции, защото тогава Велико Търново не бе окръжен град. Ловеч беше нашият административен център, което не се приемаше добре от нашите съграждани. Заехме се да върнем статута на Велико Търново като областен град и това беше причината, която буквално за една вечер ме изведе от операционната и ме доведе тук първо като заместник областен управител на голямата Ловешка област“, разказа още за началото д-р Румен Рашев.
Тържеството за празника продължи с молебен за здраве и успех, отслужен от Великотърновския митрополит Григорий, който също сподели доброто си взаимодействие с областните управители през годините.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново