Няколко училища вече имат нови директори

Публикувано на ср, 5 Авг. 2020
12459 четения

Няколко училища в област В. Търново вече имат нови директори. Те бяха избрани след провеждането на конкурс за заемане на длъжността, организиран от Регионалното управление на образованието, съобщи началникът на институцията Розалия Личева (на снимката).

След успешно представяне в конкурса, за директор на великотърновското СУ “Владимир Комаров” е назначен Янаки Лазаров. Евгения Илиева застава на поста директор в ПГСАГ “А. Попов”. В ПТГ “Васил Левски” в Г. Оряховица след конкурс е назначена Габриела Данаилова, а в Обединено училище “Отец Паисий” в село Майско длъжността заема Мария Никифорова. В ОУ “Филип Тотю” във Върбовка новият директор е Атанаска Петкова. В СУ “Бачо Киро” в Павликени на директорското място застава Петя Неделчева. В ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в село Морава след конкурс е назначена Диана Христова, в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в стражишкото село Асеново – Ваня Наумова, а директор на ПГТ “Васил Друмев” в Стражица ще бъде Росица Илиева.

В ОУ “Св. П. Хилендарски” в Г. Оряховица няма кандидат, спечелил конкурса, но ще има промяна, като предстои провеждане на нов конкурс. За ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище се изчаква намирането на подходящ кандидат, отговарящ на изискванията. В СУ “Св. Климент Охридски” в Сухиндол остава настоящият директор до провеждане на конкурс. В някои от училищата не са се явили кандидати за поста. Такъв е случая в НУ “Иван Вазов” в Царски извор, община Стражица.

Сред училищата, в които остават същите директори, са ОУ “В. Левски” в Леденик – Петя Петрова и ОУ “Иван Рилски” в Балван – Дарина Желязкова. В ОУ “Христо Ботев” в Ресен и Хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий” във В. Търново няма участник, спечелил конкурса, така че там остават настоящите директори до провеждане на нов конкурс.

“Конкурсите за заемане на длъжността директор на общински училища бяха обявени на сайта на РУО-В. Търново и се проведоха при спазване на утвърдените за това правила. Някои кандидати не се явиха, други не отговаряха на изискванията. За тези, които се представиха успешно, се надявам да започнат работата си също така успешно, постигайки още по-добри резултати в своите училища. На места все още предстои провеждане на конкурси, като нашето желание е те да бъдат преди края на лятото, за да може да се подготви нормално провеждането на новата учебна година”, коментира Личева.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново