Нов закрит басейн ще заработи във В. Търново

Публикувано на чт, 19 Юли 2018
8573 четения

В началото на есента във Велико Търново ще отвори врата закритият басейн на Радиотехникума. В момента тече основен ремонт на съоръжението и прилежащите му помещения. Басейнът се води малък олимпийски и е с размери 25 м дължина и 12,5 м широчина, дълбочината е от 1,40 до 1,90 м. На този етап по-голямата част от басейна е готова, като размерите и формата му са запазени, направен е по стандарт. Ще бъде монтирана и чисто нова филтрираща система.
Закритият басейн не функционира от 16 г. и бе в много лошо състояние. Община Велико Търново го отдаде под наем през 2015 г. за срок от 10 г. с решение на Общинския съвет. Според договора фирмата инвеститор трябва да отвори в срок до 1 г. първо външния басейн, а до 3 г. да заработи и вътрешният. Откритият басейн функционира вече от три години и е изцяло ремонтиран, както и пространството около него.
“Изпълняваме всички дейности, съгласно сключения договор с Общината и басейнът ще отвори в срок”, заявиха Мариян и Валерия Димитрови, собственици на фирмата инвеститор. По време на ремонта се сблъскват с редица трудности, като едно от най-сериозните предизвикателства се оказва наводняването на сградата заради запушена шахта, но успяват да се справят с проблема. Успоредно с ремонта на басейна е направено подово отопление на сградата, реновират се също съблекалните и санитарните помещения.
От фирмата инвеститор обясниха, че предстоят преговори с клубовете по плуване в града за провеждане на тренировки за деца в обновения басейн.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново