Николай Рашков връчи почетни отличия за значим принос към Община Г. Оряховица

Публикувано на вт, 16 ян. 2024
205 четения

Отличия „Почетен знак на Горна Оряховица“ за значим принос в развитието на Общината и заслуги към нейните граждани връчи кметът Николай Рашков. На церемонията, която се състоя в Гербовата зала, присъстваха заместник-кметът Петя Иванова и секретарят на Общината Габриела Шилкова.
С Почетен знак бе отличен целият състав на Полицейското управление в Горна Оряховица заради адекватната реакция в навечерието на Нова година, когато бе предотвратен тежък сблъсък между ромски кланове в кв. „Калтинец“. „Днес отправяме своята благодарност към вас за всеотдайната ви работа. Разчитаме на вас, за да могат гражданите да се чувстват сигурни и защитени. Благодарен съм, че не допуснахте да се помрачи празника на горнооряховчани, обърна се към полицаите кметът Николай Рашков. Благодаря за уважението към целия екип на нашето полицейско управление. Удовлетворен съм, че работя с такива всеотдайни хора и големи професионалисти. Желая им да стигнат до най-високите върхове в службата. За мен е чест“, благодари началникът на управлението гл. инспектор Мариян Лонгинов. В Летописната книга на Общината той написа: „Благодаря Ви от сърце. РУ Горна Оряховица и занапред ще служи вярно на закона и на гражданите на Горна Оряховица“.
Почетен знак на Горна Оряховица получи и горнооряховският Дядо Коледа Георги Симеонов. От 11 години в навечерието на празниците той облича костюма на добрия старец и раздава подаръци на децата с благотворителна цел. Тази година Георги успя да събере над 3 хил. лв. в подкрепа на малката Ани от Правда. Момиченцето, което е на 3,5 години страда от Детска церебрална парализа и епилепсия. Средствата са за рехабилитация на детето. За всичките 11 години, горнооряховският Дядо Коледа е събрал над 10 хил. лв., които е дарил за различни благотворителни каузи. Георги Симеонов също вписа своята благодарност за отличието в Летописната книга на Горна Оряховица.
Искам всички добри дела да се показват и да се поощряват, за да виждат гражданите, че има много положителни неща. Нашата цел е да показваме хората, които имат принос за това, обърна се към всички кметът Николай Рашков. Поздрави към отличените поднесоха и заместник-кметът Петя Иванова и секретарят на Общината Габриела Шилкова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново