Незаконни навеси откриха в три къщи в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 3 Дек. 2019
4582 четения

В три имота в Горна Оряховица, проверени по нареждане на Специализираната прокуратура и Дирекцията за национален строителен контрол, са установени нарушения. През пролетта Община Г. Оряховица започна проверка за законността на общо девет луксозни имота в квартал “Калтинец”, обитавани от фамилиите на хора, обвинени за телефонни измами.
“При извършените проверки е установено, че в два от имотите има навеси, които са изградени незаконно, без необходимите документи. Те са съборени доброволно от собствениците в законоустановения срок”, уточни зам.-кметът инж. Деница Коева. В третия имот, който е бил конфискуван от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), също е установен незаконен навес, който ще бъде съборен. При останалите шест имота няма нарушения.
Дирекцията за национален строителен контрол извърши проверка на законността на общо 103 имота в цялата страна, собственост на 27 обвинени лица за участие в три неутрализирани през 2019 г. организирани престъпни групи за телефонни измами. Освен в Г. Оряховица, бяха проверени къщи в селата Ружинци и Арчар, както и в Берковица, Левски и Ветово. Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, а за други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново