Необичаен час по физкултура проведоха първокласници от СУ „Емилиян Станев“

Публикувано на ср, 26 окт. 2022
1386 четения

Необичаен час по физическа култура и спорт проведоха децата от 1 „д“ клас в СУ „Емилиян Станев“ във В. Търново. Вместо с учителите си, децата спортуваха заедно с фитнес инструктора Десислава Тоцева, която е и майка на първокласничката Сиана.
„Този урок, който сме нарекли „С мама в час“, е първи по рода си за децата. Идеята ми е да е интересно на децата, да им е разнообразно. Докато са още малки, учениците контактуват с не особено широк кръг възрастни и такива уроци са възможност те да научат повече за различните професии. Освен това има доста притеснителни деца, които се отпускат много бързо и придобиват самочувствие, когато родителите им дойдат в училище с тях“, обяснява класният ръководител на първокласниците Илина Керина.
Десислава Тоцева показа на децата как да разгряват тялото си, след това ги раздели на отбори „Жълъди“ и „Кестени“ и ги предизвика с няколко състезателни щафетни игри. Илина Керина и Стефани Кънева, която е учителят по целодневно обучение на първокласниците, влязоха в ролята на съдии.
Преди звънецът да сложи край на часа, Десислава Тоцева разказа на малчуганите какво е да бъдеш фитнес инструктор и колко важен е спортът за всеки човек, за да е здрав той. Затова и малката Сиана, също като родителите си, спортува и ходи на тренировки по футбол и художествена гимнастика. В края на урока почти всички деца вече искаха да бъдат фитнес инструктори.
Следващият урок с родители ще бъде още през ноември и ще бъде посветен на Деня на християнското семейство. Тогава в един от часовете на 1 „д“ ще влязат Мария и Пламен Ляскови, които са родители на Мартин. Те ще разкажат за това как са създали семейния си бизнес и ще поговорят с хлапетата за семейните ценности.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново