Немци дариха 5200 евро на социални заведения в Елена

Публикувано на пн, 26 ян. 2015
184 четения

Немската организация “Булгариенхилфе” дари 5200 евро на социални заведения в община Елена. 4000 от тях бяха използвани за разкриване на социална кухня към домашния патронаж, която отвори врата в края на 2014 г. в навечерието на Коледа. В нея за втора поредна година могат да се възползват от топъл обяд 40 души – хора с увреждания и социално слаби. С останалите 1000 евро бяха купени и дарени хранителни продукти на Защитено жилище за хора с умствена изостаналост и на Дом за деца и младежи с умствена изостаналост “Надежда”, които се намират в Илаков рът. На дома бе предоставена и допълнителна сума от 200 евро за закупуване на ученически и занимателни принадлежности за децата.
Дарението бе направено лично от председателя на благотворителната организация Юрген Мюлер. Мюлер бе придружен от още четирима членове на “Булгариенхилфе”, сред които и Изабел Шимидова, представител на организацията за област Велико Търново.
В последните години от организацията са правени дарения на болницата в Елена, дарявани са дрехи, хранителни продукти. Юрген Мюлер споделя, че обича Елена и еленчани и за него е чест да подпомага хората с нисък социален статус.
В немската благотворителна организация Булгариенхилфе членуват 150 души. Всяка година те правят дарения на социални заведения в област Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново