Йордан Цонев: Най-сърдечно ви поздравявам с Деня на светите братя Кирил и Методий

Публикувано на пт, 24 май 2024
72 четения

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ, ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДУХОВНИЦИ,
ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СТРАЖИЦА,

Най-сърдечно ви поздравявам с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май!
Това е празникът на българското слово, което отеква и пренася през вековете великото дело на Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се пред тях и отдаваме почит на всички, които пазят нашето културно-историческо наследство и го предават на бъдните поколения. През хилядолетната ни история писмеността, знанието и културата винаги са били символ на българската идентичност.
24 май е не просто дата, а минало, настояще и бъдеще, събрани ведно, и има специално място в сърцата на всички нас!

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
Всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България – достойни и образовани млади хора.
Пожелавам Ви неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!
Вашата професия винаги е била важна за всеки един от нас, защото качественото образование е една от основните предпоставки за развитието на всяко общество.

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,
На този единствен по рода си български празник, Ви пожелавам да успеете да видите през Вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля! Уважавайте своите учители и се вслушвайте в думите им!

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ,
Съхранете енергията и всеотдайността, с която творите! Пазете културните ни ценности, предавайки ги на всяко следващо поколение. Бъдете посланици на българската култура и изкуство, които са сред най-ярките и ценни богатства на нашето духовно и историческо наследство!
Нека пазим силата на българското слово и достойно да продължим делото на просветителите!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Йордан Цонев, кмет на община Стражица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново