Наръчник за билки и билкари представят във В. Търново

Публикувано на вт, 7 февр. 2023
178 четения

Книгата “Лечители в градината. Наръчник за билки и билкари” ще представи във В. Търново нейната авторка Надежда Максимова. Изданието е плод на почти 20-годишна практика в отглеждането, изучаването и работата с лечебни растения и гъби и съдържа над 150 рецепти за приложението им в дома, градината и ежедневието. Тя дава отговори на въпросите: Как растенията и гъбите лекуват другите растения, животни, хора и микробиом, как се прави домашна козметика – от паста за зъби до лечебни мехлеми, какво е приложението на растенията за почистване на дома и как се приготвя мощен извлек за домашната аптека, какви са историята и спецификите на напасването енергийните характеристики на билките с конкретния индивид и др.
Представянето на книгата ще е във филиал “Славейче” на Регионална библиотека “П. Р. Славейков” във В. Търново на 9 февруари от 17,30 ч. и ще бъде съпроводено от кратка музикална програма.
Максимова е писател и изследовател. След като завършва висшето си образование, Надежда учи и работи в център за бежанци в Норвегия, 6 години пътува и обикаля из други страни, а после решава да се върне в България, за да работи за “най-близката ѝ, Природата”. След 10 години природозащитна дейност, днес живее в Централен Балкан и се занимава с изучаване и практични експерименти с алелопатия, билколечение и с древни методи за отглеждане на стопанство. Издава две книги, като първата от тях е озаглавена “Девет цикъла сезони – за градината, билките, животните… и всичко останало”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново