Над 600 души се хванаха на Голямото празнично хоро

Публикувано на нд, 31 Дек. 2023
3858 четения

За осма поредна година стотици великотърновци се хванаха на Новогодишната обедна хоротека в парк „Дружба“, организирана от TarnovoRuns заедно с фолклорен колектив “Плетеница” часове преди Новата година. Така, в духа на българската традиция, се изпраща старата година в старата столица. Предновогодишните народни танци бяха съчетани с благотворителни инициативи и гарнирани с безплатен чай с мед за всички.

Над 600 души заедно танцуваха под звуците на българска народна музика. „Правим го за поредна година. Традициите са нещо хубаво, особено когато са позитивни и карат хората да се съберат, да бъдат на открито, да се хванат  за ръце… Хората са все повече, бройката расте, деца се раждат и е чудесно!

Миналата година имахме три благотворителни каузи. Тази година тя е за Ася Смолецова, която се бори с онкологично заболяване. Майка на три деца, която изненадващо получава тежката новина, че има рак. Хубавата новина е, че огромна част от парите вече са събрани и ние също ще помогнем. В ежедневието ни има много неща, които ни разделят, а моментите, в които се хващаме за ръце, са малко“, сподели Калин Василев – Калинбата.

На 1 януари пък всички са поканени на Новогодишен поход – за девета година поред. Той ще е в околностите на Велико Търново, с лесен маршрут и не повече от 15 километра. „Започваме 2024 г. с поход – да ни потръгне със здраве и да ни върви на хубаво през цялата година. Елате и поканете приятели”, призова Калин Василев. Сборният пункт е пред Царевец, в 10,30 часа.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново