Над 5000 мартеници бяха разпратени в рамките на инициативата “Подари усмивка”

Публикувано на чт, 2 мар. 2023
63 четения

Над 5000 мартеници потеглиха днес към горнооряховчани и жителите на общината в рамките на инициативата “Подари усмивка”. Тя се провежда за поредна година в община Горна Оряховица и в нея вземат участие Горнооряховски младежки парламент, училища, детски градини, самодейци от читалищата и от пенсионерските клубове в населените места.
Мартениците са изработени от детски и учебни заведения, както и от социалните услуги на територията на община Горна Оряховица и самодейци от читалищата в съставните селища.
Акцията започна със среща между кмета на Общината инж. Добромир Добрев и представители на Горнооряховския младежки парламент. Като участник в инициативата на младежите “Кафе с кауза”, градоначалникът получи специално изработена мартеница. Такива мартеници ще получат и другите участниците в младежката инициатива. Инж. Добрев също закичи момчетата и момичетата с мартеници и им пожела здраве и още нови идеи и успехи.
След срещата представителите на младежкия парламент се включиха в инициативата по раздаване на мартеници на горнооряховчани.
Акция за раздаване на мартеници има и в населените места на общината. Мартеници получават и гражданите, които днес посещават отдел “Местни данъци и такси” и Информационния център на Общината.
На 1 март традиционно мартеници получиха и потребителите на Домашния социален патронаж.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново