Над 40 машини чистят републиканската пътна мрежа в областта

Публикувано на пн, 27 Ное. 2023
401 четения

Над 40 машини чистят републиканската пътна мрежа в област В. Търново. В момента в региона няма затворени участъци и пътищата са проходими при зимни условия, заяви инж. Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление – В. Търново. Машините почистват навяванията, премахват се и падналите от обилния сняг клони по пътните платна.
Почиства се път III-504 в посока от Стефан Стамболово към Обединение, за да се осигури нормална проходимост. Изпратен е допълнителен снегорин в района на община Стражица.
Тази сутрин имаше затруднение в района на Присовски завои и на входа на кв. „Чолаковци“ във В. Търново заради завъртени автомобили. На място бяха изпратени екипи на полицията, пожарната и Областно пътно управление.
През нощта от силния вятър са се образували преспи от по над 2 метра между селата Самоводене, Поликраище и Първомайци. Няколко автобуса с пътници са изкарали нощта в района на Поликраище заради аварирал тир в района на надлеза. Хората не са бедставали, тъй като са имали вода и храна и са били на топло в автобусите. Тази сутрин превозните средства са пропуснати да продължат по пътя си, уточни инж. Венцислав Ангелов.
Най-тежка през изминалите дни е била ситуацията в Прохода на Републиката, където 20 км от общо 32-километровия участък на територията на областта бяха непроходими. Имало е и множество паднали клони и дървета, което допълнително е затруднило почистването. Трудности създадоха и много от тежкотоварните камиони, които се оказали неподготвени за зимните условия. За кратко време екипите успяха да реагират и да отворят за движение Прохода на Републиката.
Екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на десетки сигнали за паднали дървета върху пътната мрежа в областта.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново