Над 40 коняри участваха в кушиите за Тодоровден във Върбовка

Публикувано на нд, 5 мар. 2023
1178 четения

Над 40 коняри от Павликени, Троян, Севлиево, Сухиндол, Левски и селата Бутово, Недан, Върбовка и Дъскот участваха в кушиите за Тодоровден, които се проведоха във Върбовка. Организаторите на традиционната проява са Община Павликени, Кметство Върбовка, НЧ „Христо Ботев-1888”, ПК „Надежда” с. Върбовка, Антон Антонов и Мирослав Петков.
Конете се състезаваха в две дисциплини – „Надбягване с коне” и „Влачене на товар”. В първата победител беше Наско Бейков с кон Пабло. На второ място се класира Янко Ангелов с кон Надя, а трети беше Наско Маринов с кон Розка.
Втората дисциплина беше по желание на участниците и не беше първоначално предвидена от организаторите. Наградите в нея бяха живо агне за победителя и две парични премии от кмета на Върбовка Ивелин Розинов. В нея конете се състезаваха на два етапа: с единичен и с двоен товар Първо място беше за Сашо Росенов с кон Гошо, втори стана Йордан Асенов с кон Виктор, а трети – Бойко Маринов с кон Боби.
Освен конете, бяха почетени и магаретата, които също се надбягваха. Победител стана магарето Кирчо със собственик Дамян Филипов, а на второ място се класира Стефка със собственик Явор Ангелов/ Антон Антонов. Тя ще бъде дарена на Зоопарк Павликени.
Журито беше в състав кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов, кмета на село Върбовка Ивелин Розинов и директора на Зоопарк Павликени Сезаин Мехмедов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново