Над 150 деца участваха в коледна работилница пред кабинета на кмета

Публикувано на нд, 16 Дек. 2012
253 четения

Повече от 150 деца, техните родители, баби и дядовци се включиха в детска Коледна работилница, която се проведе пред кабинета на кмета на В. Търново Даниел Панов. Събитието продължи от 11,00 до 15,00 часа и е организирано със съдействието на Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов”.

Децата собственоръчно изработиха снежинки и ангелчета за елха, коледни венци, сувенири и разнообразни малки подаръчета, а най-малките оцветяваха  магнитчета. Помагаха им учител по изобразително изкуство и арт терапевт.Към своите връстници се включиха обитателите на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови” и от Центъра за настаняване от семеен тип за деца в риск във Велико Търново.

Малчуганите имаха възможност да влязат в кабинета на кмета, да се снимат на кметския стол, до бюрото и елхата на градоначалника. Всяко дете, участвало в Коледната работилница, получи подарък – книжки от издателство, направило дарение на Общината. Участниците в коледната работилница написаха и най-дългото писмо до Дядо Коледа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново