Набрани са $ 100 000 за трансплантацията на Пеньо Пенев от Горна Оряховица

Публикувано на ср, 3 ян. 2018
670 четения

Георги Симеонов от Горна Оряховица, облечен като Дядо Коледа по време на Коледните и Новогодишните празници, в благотворителна кампания събра 1300 лв. за лечението на Пеньо Пенев. Мъжът се лекува от остра левкемия в Турция и му предстои трансплантация на стволови клетки.
33-годишният Георги, който страда от детска церебрална парализа, прие каузата да прави добро през последните години и сега посвети традиционната кампания за събиране на средства за 38-годишния Пеньо. Повече от 10 дни добрият старец обикаля ресторанти и десетки адреси във В. Търново, Горна Оряховица, Лясковец и околните села, без собствен транспорт, Снежанка и джуджета. И усилията му са възнаградени, събрани са най-много средства от досегашните му кампании.
Необходимите 100 000 долара за трансплантацията вече са събрани. Според съпругата на Пеньо – Пенка Пенева, в акцията са се включили десетки хора и благотворителни инициативи. Лекарите в Турция дават голям шанс Пеньо да оздравее. Но след трансплантацията мъжът трябва да остане най-малко 100 дни близо до болницата в Истанбул, за да бъде наблюдаван от лекарите. За целта трябва да живее в хотел и да бъде на специален хранителен режим. В продължение на 6 месеца Пеньо трябва да пие и специални лекарства, които се заплащат отделно. Към този момент не може да се каже каква сума е необходима за всичко това, но според Пенева, никак няма да е малка. Затова благотворителната кампания продължава. Тъй като дарителската сметка на Пеньо не може да бъде отворена и тя е предназначена само за самото лечение, семейството отваря втора сметка на името на Пенка Пейчева Пенева.
Тя е –
IBAN -BG96UBBS80021046000940
BIC – UBBSBGSF,
ОББ, Горна Оряховица
Вчера обаче, разочарован, Георги сподели, че по време на една от благотворителните му кампании в края на миналата година някой е откраднал личното му портмоне със 75 лв. в него. Хора – всякакви, само каза добротворецът. И допълни, че благодари на всички хора, които са му осигурили транспорт да стигне до градовете и адресите, за да събира средствата за Пеньо.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново