Моето мъжко момиче от нищо не се страхува…

Публикувано на вт, 8 Мар. 2016
1433 четения

Всяка от петте дами е специалист в определена област на строителството.

Жени помагат на мъжете да избират строителни материали

Пет чаровни дами работят в един от най-старите строителни магазини във Велико Търново. Всяка от тях е специалистка в своята област и по нищо не отстъпва на мъжете майстори. Собственик на магазина е Росица Тотева, помагат ѝ Христинка, Ваня, Росица и Красимира. Така се случило, че работят заедно от много години. Първата постъпила преди 17 години, а последната преди 8.
“Справяме се много добре с тези мъжки стоки. Имали сме десетки случаи на недоверие от страна на мъжете, някои се сърдят, като видят, че жена ще ги обслужва, не дават да им дадеш съвет, но и много са се върнали, убедени в правотата на консултацията ни. Последното, което чух от един клиент, е показателно за това как се справяме. Аз не стоя много на щандовете, но се случи този път да съм. Казах му, че ако знае какво му трябва, ще му го дам, а той ми отвърна – аз, ако знаех какво ми трябва, нямаше да дойда тук!.. Дошъл, защото знае, че ще намери съвет”, разказва с усмивка Роси.
Всяка от колежките ѝ си има и по-тясна специалност. “При нас трябва да знаеш достатъчно неща, за да решиш проблема на човека, това ни е силата, защото иначе ще е трудно да се борим с големите вериги. Обръщаме внимание на хората и се опитваме да им помагаме с нашата компетентност”, допълва собственичката. Клиентите им са преди всичко мъже, но ако трябва да се избира нещо, задължително идва и жена, разкриват дамите. Доволни са, че хората, които са пазарували от тях, много често идват да покажат какво е станало с дома им или офиса.
Обясняват, че имат и фенове. Със смях ги определят като мъже на по-зряла възраст, като тяхната. Роси се радва, че момичетата ѝ работят с желание, въпреки че годините минават неусетно. Сега си пожелаваме да се пенсионираме заедно, казват чаровните жени. Всички са баби на по няколко внучета, но духът им е млад, а желанието за работа и усетът им към живота е като на 20-годишни.
Петте жени празнуват заедно личните си празници, заедно обядват и заедно разтоварват тежките торби със строителни материали.
“Важен е меракът. Всичките сме от от тези, които не се дават. Не приемам работата да е разделена на мъжка и женска, макар че за една жена е добре да е малко глезла. Това ще ѝ помогне да мине по-лесно през живота. Аз не съм такава и колежките ми също не са, за това се разбираме прекрасно. Имам самочувствието, че мога да се справя с всичко, а ако казваш, че това не е женска работа, това по някакъв начин те прави зависим”, заключва Роси.
Петте жени не помнят някой да ги е изненадвал на 8 март, но тази година самите те ще направят отстъпка за клиентите, които ги посетят в празничния ден.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново