Млади ротарианци с дарение за общинския приют за кучета

Публикувано на ср, 17 май 2023
203 четения

Ротаракт клуб Велико Търново финализира инициативата си “За лапичка с любов”, насочена към подпомагане на общинския приют за кучета във Велико Търново. Ротаракторите дариха консерви с храна и ваксини за обитателите на приюта и освежиха една от клетките за кучета. В дейностите активно участие взеха и членове на Интеракт клуб – Велико Търново, Ротари клуб – Велико Търново, както приятели на ротаракторите.
Ротаракт клуб – Велико Търново, приканва всички, които обичат животните и искат да им помогнат, да посетят общинския приют за кучета, да разходят животните, да се включат в освежаването на последната клетка, а защо не и да осиновят някой от обитателите на приюта.
“За лапичка с любов” е поредното добро дело на Ротаракт клуб – Велико Търново, реализирано в последните няколко месеца. През февруари клубът отбеляза 20 години от създаването си. На бляскавото събитие бяха събрани средства за закупуването на апаратура за Центъра за кожно-венерически заболявания във Велико Търново. През март бяха реализирани традиционните пролетни инициативи “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” и “В кръвта ти е да спасяваш животи”. По случай Великден през април бе осъществена акцията “Купи и дари”, благодарение на която бяха подпомогнати 16 семейства в нужда от Велико Търново и региона. В началото на месец май Ротаракт клуб осъществи маратона RotaRun, в който участие взеха 75 души, като целта беше да се популяризира даряването на стволови клетки като процедура, спасяваща човешки животи.
Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб в старата столица, може да се свържете с тях на официалните им страници в социалните мрежи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново