Министърът на образованието награди ученици от В. Търново в кампанията „Отличниците на България“

Публикувано на ср, 1 Ное. 2023
264 четения

Ивона-Сияна Станева, Елица Данева и Анелия Борисова от ПГСАГ „Ангел Попов“ във В. Търново, и тяхната ръководителка Даниела Петрова, старши учител по професионална подготовка в гимназията получиха награди от проф. Галин Цоков, министър на образованието и науката. Ученичките от старата столица са победители през учебната 2022/2023г. в Националното състезание „Млади таланти в интериорния дизайн“ и затова бяха поканени на финалната церемония на кампанията „Отличниците на България“. Тя се провежда за седма година има за цел да покаже, че в страната ни има много умни и знаещи ученици.
Наградите на трите момичета са за изработената от тях жива стена от скандинавски мъх в дневната, маса и стол от стари дървени касетки и още практични екорешения.
„Тези прекрасни момичета показват защо да си отличник е готино. Защото те са екипни играчи – иновативни, креативни, целенасочени в своята дейност“, подчерта министър Цоков при награждаването, което се проведе в София.
Сред лауреатите на националната кампания „Отличниците на България“ е и възпитаникът на ПМГ „Васил Друмев“ във В. Търново – Самуил Николов, който неотдавна бе приет да учи “Космически операции” в университета “Ембри-Ридъл” във Флорида.

Николай ВЕНКОВ
сн. МОН

loading...
Пътни строежи - Велико Търново