Михаела Филева помогна на Жаклин Таракчи да спечели “Гласът на България”

Публикувано на вт, 6 Дек. 2022
3826 четения

Великотърновката Михаела Филева помогна на Жаклин Таракчи да спечели телевизионния формат “Гласът на България”, изпълнявайки с нея дуетна песен на Марая Кери и Уитни Хюстън.
Двете се справиха блестящо и това бе едно от нещата, наклонили везните в полза на Жаклин, която грабна голямата награда от 50 000 лв. и мечтаната титла с най-голям процент от гласовете на зрителите. Финалното изпълнение на победителката бе “Повей, ветре” на Паша Христова, а преди това тя представи и песен на Лара Фабиан.
Таракчи е позната на великотърновската публика от участията си в Международния конкурс за популярна песен “Сребърна Янтра”, който се провежда в старата столица. През 2016 г. тя спечели надпреварата сред 13-16-годишните. Жаклин е включена и в тима на “Сребърна Янтра” при участието му в Седмия международен конкурс “Music For Kids” в Яш, Румъния, откъдето се завръща с трофей.
“Напълно заслужено! Браво, браво, браво! Безкрайно талантлива, интелигентна, скромна, позитивна и добра! Просто Жаки! Обичам това дете и съм горда с нашето приятелство”, написа във фейсбук профила си Румяна Начева, директор на МК “Сребърна Янтра” и пожела на Жаклин още много награди, без да забравя първите, спечелени във Велико Търново.
Другите финалисти в деветия сезон на “Гласът на България” бяха Соня Михайлова, Десислава Латинова, Калоян Николов, Виктор Стамболов и Александър Петров, някои от които също са се изявявали на търновска сцена. В изпълненията си те бяха подкрепени от Маргарита Хранова, Меди, Поли Генова, Кристиян Костов и фронтменът на Jeremy – Ерсин Мустафов. Финалистите изпяха едни от най-големите хитовете на Васил Найденов, Емил Димитров, Ед Шийрън, Брайън Адамс, Майкъл Джексън, “Лед Цепелин”, “АББА” и др.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново