Международна конференция на Педагогическия факултет на ВТУ събра 70 участници от 4 държави

Публикувано на вт, 21 Ное. 2023
55 четения

Международна научна конференция “Педагогическото образование – традиции и съвременност”, организирана от Педагогическия факултет на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” събра 70 докладчика от 4 държави.
В Пети корпус на висшето учебно заведение на старата столица присъстваха преподаватели, докторанти, учители и педагогически специалисти от България, Албания, Северна Македония и Виетнам. Докладите им бяха тематично разделени в няколко секции – Педагогика, Социална педагогика, Предучилищно образование, Начално училищно образование, Музикална педагогика и Спортна педагогика.
Ректорът проф. д-р Димитър Димитров откри събитието, като отбеляза, че Педагогическият факултет е един от най-търсените сред кандидат-студентите, избрали да следват във Великотърновския университет, а зам.-ректорът проф. д.н. Вихрен Бузов подчерта, че Факултетът е лидер в България по проект “Студентски практики”, посочиха от висшето учебно заведение във Велико Търново.
Това е десетото издание на престижния международен форум на Педагогическия факултет на ВТУ, който вече се е превърнал в традиционен и разпознаваем сред академичните среди.
Николай ВЕНКОВ
сн. ВТУ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново