Метал легендите от “Сабатон” разказват във филм за посещението си в НВУ

Публикувано на вт, 6 Дек. 2022
285 четения

Кратък филм, в който разказват за посещението си в Националния военен университет “Васил Левски” и за песента си, посветена на Дойранската епопея, са снимали метал легендите от “Сабатон”. Басистът Пар Сюндстрьом говори за еднодневната визита на групата във Военния университет пред документалиста Инди Нейдел, който е и сред най-известните автори и личности в YouTube. Пауър метъл легендите се отзоваха на поканата на началника на Военния университет бригаден генерал Иван Маламов, който е страстен почитател на тяхната музика. Музикантите посетиха висшето училище през лятото.
“Поканата дойде заради песента “The Valley Of Death” (“Долината на смъртта”). Заведоха ни в църквата, показаха ни криптата в нея. После наблюдавахме шоуто на Отбора по ръкопашен бой. Тези момчета участваха в “България търси талант” и се класираха на второ място”, обяснява в интервюто Пар Сюндстрьом.
След това разказва пред събеседника си за стотиците раздадени автографи на курсантите, които слушат музиката на “Сабатон”, както и за възможността, която музикантите получиха да се качат на танк Т-72, да пострелят на полигона и да се повозят във военен зил.
сн. НВУ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново