Меди и Галена ще пеят на празника на горнооряховския суджук

Публикувано на вт, 30 май 2023
3981 четения

Много игри, изненади и богата музикална програма обещава тазгодишният празник на горнооряховския суджук. Скарите ще бъдат запалени още на 9 юни, когато организаторите са подготвили “Балканска вечер” с DJ Jeryco, състави на общината и концерти на Ваня Вълкова, Катарина Живкович и Аристос Константину.
Официалното откриване на събитието е на 10 юни – събота, от 11,00 ч. През целия ден са предвидени кулинарни демонстрации, викторини, суджукарско надиграване и много награди. През това време на сцената ще се изявяват самодейни състави.
От 18,00 ч. на фестивалната сцена ще излезе Севлиевската духова музика с ръководител Пламен Драшков. След тях посетителите ще забавлява Жоро Любимеца. Кулминацията на
купона ще настъпи с последователни концерти на Меди и Галена.
Програмата продължава до 14,00 ч. на 11 юни – неделя.
Празникът се организира за 16-ти път и всяка година събира все повече почитатели на
местния деликатес не само от региона, а и от цялата страна.
Горнооряховският суджук е първият български продукт, вписан в Европейския регистър
на защитените наименования за произход и защитени географски указания. В Историческия музей се намира единствената в България експозиция “Горнооряховски суджук”, която разказва историята на този деликатес. Тя проследява развитието в производството на суджука от самото начало до днес.
Празникът тази година се осъществява в партньорство между Община Г. Оряховица, Министерство на земеделието и сдружение “Ряховец 2500”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново