Мъж с церебрална парализа събира средства за благотворителност в костюм на Дядо Коледа

Публикувано на нд, 26 Ное. 2023
2290 четения

 

Георги Симеонов от Г. Оряховица за поредна година ще се превъплъти в Дядо Коледа, за да събира средства за благотворителност. През месец декември той ще посещава по покана частни домове и фирми, за да помогне на 3-годишната Ани от горнооряховското село Правда, която е с детска церебрална парализа и епилепсия. Всяка негова изява ще е на символичната цена от 10 лв., но който желае, може да дари и повече. Тази година официалният старт на кампанията е 1 декември и ще важи до 31 декември включително, без дните 22 и 23 декември, когато Георги има други ангажименти.

39-годишният мъж, който е с церебрална парализа и 55 % инвалидност, не прекрати обиколките си дори по време на ковид пандемията. Не крие, че понякога му е по-трудно, но с помощта на таксиметровата фирма, която го транспортира на по-ниска цена, успява да се справя. Казва, че има случаи, в които хората, чиито фирми и домове посещава, му плащат разходите за такси, но това става само по тяхно желание.

Георги ще обикаля предимно след работа, а в почивните дни – без прекъсване. Желаещите да ги посети се свързват с него чрез лично съобщение във фейсбук или на телефон 0988 318 904. За толкова години той вече има и постоянна клиентела. Подаръците, които носи на децата, трябва да са предварително подготвени от родителите или фирмите, които посещава. Нужно е да са надписани и да му се предоставят преди посещението, за да може да зарадва с тях малчуганите, пояснява Георги. Той обикаля градовете Г. Оряховица, Лясковец, Д. Оряховица и В. Търново, като се е случвало да ходи и в близките села, а също така и в Неофит Рилски, където е талисман на най-големия исторически парк в България.

“През 2024 г. ще създам фондация на мое име, която ще помага на хора в нужда – болни, бедстващи, независимо от възрастта им. Ще имам малък екип от хора, които ще бъдат в готовност да ми съдействат с всичко необходимо“, сподели Георги, който благодари на своите колеги и приятели за подкрепата. „На всички добри хора желая весели празници, здраве и дълголетие”, добави Симеонов.

Припомняме, че Георги ще се превъплъти в образа на Дядо Коледа с благотворителна цел за 11-и път. Преди година той успя да събере 1700 лв. за пострадалите от наводненията в карловското село Богдан. За благородните си постъпки, през 2015 г., горнооряховчанинът бе отличен и в националната инициатива „Достойните българи“.

Николай ВЕНКОВ

сн. личен архив (фотограф: Венелин Георгиев)

loading...
Пътни строежи - Велико Търново