Мъж с церебрална парализа събира средства за благотворителност, облечен като Дядо Коледа

Публикувано на ср, 30 Ное. 2022
247 четения

Георги Симеонов от Г. Оряховица за поредна година ще се превъплъти в Дядо Коледа, за да събира средства за благотворителност. През месец декември той ще посещава по покана частни домове и фирми, за да помогне на пострадалите от наводненията в карловското село Богдан. Новото тази година е, че ще разпространява и календар, а средствата от продажбата му също ще отидат за каузата. Всяка негова изява ще е на символичната цена от 5 лв., но който желае, може да дари и повече. Тази година официалният старт на кампанията е 9 декември и ще важи по изключение до 28 декември включително.
37-годишният мъж, който е с церебрална парализа и 55 % инвалидност, не прекрати обиколките си дори по време на ковид пандемията през изминалите две години. Не крие, че понякога му е по-трудно, но с помощта на таксиметровата фирма, която го транспортира на по-ниска цена, успява да се справя. Казва, че има случаи, в които хората, чиито фирми и домове посещава, му плащат разходите за такси, но това става само по тяхно желание.
От месец април Георги е общ работник в местна шивашка фирма и ще обикаля предимно след работа, а в почивните дни – без прекъсване. Желаещите да ги посети се свързват с него чрез лично съобщение във фейсбук или на телефон 0988 318 904. За толкова години той вече има и постоянна клиентела. Подаръците, които носи на децата, трябва да са предварително подготвени от родителите или фирмите, които посещава. Нужно е да са надписани и да му се предоставят преди посещението, за да може да зарадва с тях малчуганите, пояснява Георги. Обикаля градовете Г. Оряховица, Лясковец, Д. Оряховица и В. Търново. Случвало се е да ходи и в близките села, а също така и в Неофит Рилски, където е талисман на най-големия исторически парк в България.
“Искам да благодаря на таксиметровата фирма, която ме превозва от град на град и адрес, за да стигна до всички желаещи да се включат в благотворителната кампания. Специални благодарности и на Пламен и Криси Димитрови, от които тръгна всичко това. Също така благодаря на моите колеги и приятели, на абсолютно всички добри хора и им желая весели празници с пожелание за здраве и дълголетие”, споделя Георги Симеонов.

Николай ВЕНКОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново