Мая Манолова поема защитата на РПУ в Полски Тръмбеш и Стражица

Публикувано на пт, 17 юни 2022
1551 четения

Мая Манолова е входирала жалби във Върховния административен съд, в защита на полицейските управления в Полски Тръмбеш и Стражица. Това обяви самата тя на протестите, организирани край Петко Каравелово, с които за близо два часа бяха затворени две главни пътни артерии в района. Там бе поискана и оставката на вътрешния министър, който издаде заповедта от 1 юли местните полицейски управления да станат участъци. Според Манолова заповедите  на министър Рашков са незаконосъобразни, несправедливи и нечестни към хората от двете общини, а работата на полицията там винаги е била на ниво. На протеста край Петко Каравелово присъства и бившият депутат Милен Михов, който заяви, че ще сезира Европейския парламент за тази „реформа” на МВР.

Инициативният комитет в П. Тръмбеш, с председател Светлин Гърбузанов, вече е събрал 2270 подписа, а в Стражица, където също имаше протест за втори път, те са 2500. Впоследствие са внесени и жалби във ВАС.

„Ние ще защитаваме докрай нашето полицейско управление, уважаеми приятели. През последните 30 години се водят политики, в които малките населени места остават без институции и без възможности за живот. Бих приел тази реформа на МВР, ако бройките от нашето управление не отиваха в ОДМВР и РПУ-В. Търново“, заяви в речта си пред протестиращите край Петко Каравелово Георги Чакъров, кмет на П. Тръмбеш. „Лично за мен минимумът, който търсим, е отмяна на заповедта за министъра. В нашата община има над 400 км. територия, от която над 100 км. републиканска пътна мрежа с два главни пътя и се казва, че няма работа. Това е анти реформа срещу малките населени места“, добави Чакъров. В другия протест на кръстовището между Масларево и Вързулица присъстваха зам.-кметът на общината Росен Русанов и общинският съветник Васил Василев.

сн. Община Полски Тръмбеш

loading...
Пътни строежи - Велико Търново