Масово разпродават заведения във Велико Търново и региона

Публикувано на вт, 26 ян. 2021
12746 четения

Десетки заведения във В. Търново и региона са обявени за продажба, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Още от края на миналата година се наблюдава засилено предлагане не само на ресторанти и кафета, но и на всякакви търговски площи – магазини, офиси, хотели, пицарии и др. Причината са наложените ограничителни мерки заради COVID-19, които удариха най-тежко обектите за обществено хранене, кафенетата, фитнесите и нощните заведения. Много от пуснатите за продажба обекти в старата столица са действащи или доскоро са работили. Причината за изваждането им за продан е, че много от собствениците имат кредити и задължения, които не могат да обслужват, и са принудени на крайната мярка.
В момента на пазара за недвижими имоти се предлага напълно оборудван, работещ кафе-бар, намиращ се на бул. “България” във В. Търново. Обявената цена е в размер на 200 000 евро. Имотът е с площ от 250 кв.м и включва търговска част, към която има тераса, сервизни и офис помещения. Заведението е в много добро състояние и се предлага напълно оборудвано.
230 000 евро е посочената цена за заведение за обществено хранене, разположено в широкия център на града, в близост до КАТ. Заведението е с прилежащ терен с площ 1000 кв.м, като основната част е едноетажна масивна сграда, състояща се от зала за клиенти, кухня и санитарен възел. Има също така открита и закрита тераси, както и покрита тераса на второ ниво.
На другия край на града – близо до крепостта “Царевец”, се търси купувач за малко заведение, чиято площ е около 70 кв. м. За него собственикът е обявил цена от 260 000 евро. Наполовина по-евтино се предлага закусвалня с учебен център на второ ниво, намираща се в централната част на областния град.
Подобна е ситуацията и в съседна Г. Оряховица и Свищов, където също има множество обекти, обявени за продажба или отдавани под наем. Въпреки обещаното разхлабване на мерките много от търговците, принудени да затворят, трудно ще си стъпят на краката. Прогнозите на експертите са, че в следващите месеци ще продължи разпродаването на бизнес имоти в цялата страна.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново